Gata in ~15 minute daca ai sfecla deja fiarta/coapta (se gaseste si vacuumata). Buna ca aperitiv sau garnitura langa friptura.
Ustensile Joseph Joseph
Atat. Nu ai nevoie de mai multe.
Ingrediente (4 portii)
- 3 sfecle fierte/coapte medii
- 1 mar crocant (Golden sau Granny Smith)
- 120 g branza de capra (sau feta, daca vrei mai bland)
- 1 mana de nuci
- 2 linguri ulei de masline
- 1 lingura otet balsamic sau suc de lamaie
- 1 lingurita miere
- coaja rasa de la 1 portocala (putin)
- sare, piper
- optional: rucola sau valeriana (o mana)
Mod de preparare
- Taie sfecla cuburi pe tocatorul Joseph Joseph. Pune direct in bol.
- Taie marul cuburi mici. Poti rade si 2-3 miscari de mar pe razatoare pentru un plus de suculenta. Adauga in bol.
- Rumenește nucile 2-3 minute intr-o tigaie uscata (optional, dar merita). Pune-le peste salata.
- Dressing rapid: in acelasi bol amesteca uleiul de masline, otetul balsamic, mierea, coaja de portocala, sare si piper.
- Adauga branza de capra rupta bucatele si amesteca usor. Daca folosesti rucola, pune-o la final.
Truc mic de Craciun
Presara la final un praf de scortisoara sau piper roz. Da aroma subtila de sarbatori fara sa schimbe reteta.




